Ajatuksia pinnan alta

Tervetuloa lukemaan ajatuksia meren, elämän alkukodin, ääreltä.

Pinnan alta -sivusto syntyi joulukuussa 2020 pitkällisen pohdinnan ja Pohjois-Norjaan muuttamisen tuloksena. Ymmärsin, että KAUKOKAIPUUssa julkaistavien matkailusisältöjen lisäksi tarvitsen toisenlaisen foorumin pintaa syvemmille ajatuksille.

Asuminen ja arki meren, elämän alkukodin äärellä on muuttanut suhdettani meriluontoon kuin elämään ylipäätään. Ymmärsin, että tätä minä olen kaivannut: uutta alkua ja tilaa ajatuksille, jotka olivat etsineet kotia.

Vaikka tulen edelleen kirjoittamaan KAUKOKAIPUUseen elämästä ja arjesta Norjassa, Pinnan alta tarjoaa uudenlaisen foorumin toisenlaisten ajatusten jakamiseen.

Elämäni merimatka alkoi Tromssasta vuonna 2016. Työskentelin tuolloin vapaaehtoisena Arctic Whale Toursin valassafarilla.

Tässä blogissa tulen pohtimaan suhdettani mereen, sen elämään ja asukkaisiin: meriluonnon suojeluun, joka on yhtä tärkeää kuin vanhoista metsistä huolehtiminen.

Sivusto on myös omiaan meriaiheiseen kirjallisuuteen paneutumiseen. Löydät jo nyt monia suosikkejani Merikirjastosta, jonne päivitän jatkuvasti uusia teoksia – heti, kun olen ne ehtinyt lukemaan. Tälläkin hetkellä postin matkassa on useampi aiheen tiimoilta julkaistu kirja. Hankin teokset pääsääntöisesti kierrätettyinä Antikka.netin ja Finlandia-sivuston kautta, mutta osan ulkolaisista kirjoista tilaan sieltä, mistä vain saan ne käsiini.

Uuden sivuston synty juontaa juurensa myös syksyllä 2021 julkaistavaan omaelämäkerralliseen romaani-tietokirjaan. Teos kertoo matkastani Norjanmeren rannalle, josta olen löytänyt rauhan yli 10 vuoden maailmalla matkailun päätteeksi.

Tällä kertaa tämän pidemmittä puheitta haluan toivottaa sinut tervetulleeksi seuraamaan arkea meren äärellä. Seuraavassa artikkelissa avaan enemmän sitä, miten vuoden 2016 matka Tromssaan muutti elämäni kurssin.

 

Pohjoisin terveisin,
Monni