Tervetuloa ilmastolukupiiri Jiekŋaan

Tässä Pohjois-Norjasta käsin virtuaalisesti toteutettavassa lukupiirissä luemme kolme kirjaa, jotka liittyvät maailman verisuonistoon, veteen, ja sen moniin muotoihin.

Pohjoissaamen jäätä tarkoittavasta sanasta, jiekŋa, nimensä saanut matalan kynnyksen ilmastolukupiiri on tarkoitettu ihan kaikille. Voit tulla mukaan sillä tasolla, mihin pystyt sitoutumaan: vaikka et ehtisi lukemaan kaikkia kirjoja, niiden tiimoilta käytävät keskustelut innostavat sinua varmasti tekemään tulevaisuudessa parempia valintoja, levittämään tietoa ja suojelemaan arvokasta luontoamme. Tervetuloa mukaan!

Aloituspäivä: 18.1.
Paikkoja vapaana: 1/12

Lukupiirissä luetaan:
Bjørn Vassnes: Pakkasen valtakunta – Kryosfääri ja elämä*
Maja Lunden: Sininen*
Andri Snær Magnason: Ajasta ja vedestä*

Kokeile BookBetia maksutta 14 päivän ajan: Tämän linkin kautta* pääset testaamaan BookBeat-Premiumia maksutta, jos et ole kokeillut BookBeatia aiemmin, ja voit kuunnella ja lukea niin paljon kirjoja kuin haluat kokeilujakson aikana! Etu koskee uusia käyttäjiä.

Lukupiiri kokoontuu: Verkkolukupiiri. Lukupiiri kokoontuu kerran kuussa, helmi-huhtikuun aikana. Tapaamisajat tarkentuvat tammikuussa.

Ilmoittautuminen: Lukupiirin vetäjälle Marinella Himarille: monni@pinnanalta.fi

Sivu sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä, jotka on merkitty tähdellä (*). Saan myynneistä pienen provision, mutta sinä et silti maksa tuotteesta yhtään enempää. Kiitos, että tuet Pinnan alta -sivuston toimintaa.

 

Akasmylly

 

Mikä on Ilmastolukupiiri?

Ilmastolukupiiri.fi toteuttaa keväällä 2020 sarjan innostavia ilmastolukupiirejä kirjastoissa ja verkossa.

Lukupiirit tarjoavat matalan kynnyksen paikkoja keskustella ilmastonmuutoksesta ja siihen kietoutuvasta sukupuuttoaallosta syvällisesti ilmiönä, joka ‘muuttaa kaiken’, vai muuttaako? Ja ennen kaikkea: miten me sen kanssa elämme?

Tutustu lukupiireihin ja mikäli tilaa löytyy, ilmoittaudu sinulle parhaiten sopivimpaan lukupiiriin. Tervetuloa myös ilmastolukupiirien yhteisstarttiin, joka lähetetään suorana Helsingin keskustakirjasto Oodista maanantaina 18. tammikuuta klo 18.

Mikäli et tällä kertaa pysty tai muuten vain halua osallistua, voit tutustua ilmastoteemoja käsitteleviin kirjavinkkeihin täällä.